9.4.09

Punts de vista...

Desde el punto de vista del búho, del murciélago, del bohemio y del ladrón, el crepúsculo es la hora del desayuno.
La lluvia es una maldición para el turista y una buena noticia para el campesino.
Desde el punto de vista del nativo, el pintoresco es el turista.
Desde el punto de vista de los indios de las islas del mar Caribe, Cristóbal Colón, con su sombrero de plumas y su capa de terciopelo rojo, era un papagayo de dimensiones jamás vistas.

[Puntos de vista, 1 | PATAS ARRIBA - la escuela del mundo al revés | Eduardo Galeano]

2.4.09

Via làctia...

"L'opacitat d'aquest núvol farcit de fotons artificials, agreujada per la presència de partícules d'humitat suspeses a l'atmosfera, és el que fa que també estiguem privats de gaudir de l'objecte més bonic i extens del cel, la franja estel·lar que creua tot el firmament, la Via Làctia, la nostra galàxia vista des de dins. Els polítics locals i molts ciutadans confonen l'ostentosa i desmesurada despesa de llum com si fos sinònim de progrés. Sembla increïble, però a vegades es confon enllumenar amb enlluernar."

Josep Emili Arias, «Qui furta les estrelles?» (Avui, 15 de novembre del 2003)

1.4.09

Reflexions indigestes...

Des que treballo de nit que he pres el costum, quan pujo al cotxe a les 9 per tornar cap a casa, de posar la radio i mira d'assabentar-me de com va el país, abans de posar-me al llit i oblidar que la gent normal viu de dia i que mentre dormo al món hi passen tot de coses que quan em desperti ja m'estaré perdent.
Avui, però, quan he posat la radio com cada dia m'he trobat amb una tertúlia prou interessant sobre les declaracions del senyor Saura i la polèmica actuació dels mossos d'ara fa un parell de setmanes. He afinat l'orella, doncs el tema m'interessava força, i m'han començat a servir un grapat de frases que són difícilment digeribles quan fa força hores que no dorms, has tingut un matí mogudet i encara no has esmorzat (o sopat...o sigui el que sigui que fas a aquestes hores quan encara no has dormit)
He fet un recull a la memòria per poder-les compartir...encara que crec que ni volent-ho podria oblidar l'anàlisi crític fet a primera hora per aquesta colla de tertulians.
Frases com:
“ ...el problema ve quan la policia és tan criticada per exercir amb contundència la violència per la qual està legitimada...” (legítima la brutalitat amb la que es va actuar...que hi ha imatges home!)
“Els antisistema reben castanyes a totes les ciutats del món...” (A mode de justificació...)
“Fins i tot està bé ser antisistema quan s'és jove, tots sabem que la joventut tendeix a la rebel·lia, així...espontàniament” (que els hi diguin als professors que van tancar-se a la universitat per protestar...)
“ A l'Autònoma hi ha un grup de radicals que si els deixes destrossen la universitat...” (i maten al rector i qui es posi pel davant...au va!)
O la meva preferida: “tots sabem que hi uns elements que es dediquen a fer l'animal a la universitat...i amb aquesta gent què fas? Doncs reprimir-la!” (Evidentment...que cal fer sinó? Parlar-hi??)

Per desgràcia la son no m'ha permès saber qui eren els autors de tan profundes reflexions...

Que tingueu un bon dia!