10.10.08

AN als nostres carrers...

Suposo que a hores d'ara la majoria de vosaltres ja sabeu que el proper diumenge, 12 d'octubre, hi ha convocada una manifestació d'àmbit estatal en motiu del "dia de la hispanidad" a Tarragona.
Els convocants, Alianza Nacional són un partit d'extrema dreta, racista i que promou la catalanofòbia, i que compta entre les seves files amb personatges com Pedro Cuevas, l'assassí de Guillem Agulló.

Nombrosos són els articles, les noticies i els comentaris que s'han derivat d'aquesta polèmica convocatòria durant aquests dies a la ciutat de Tarragona i arreu, com també nombroses les manifestacions de rebuig que se n'han fet.

A mode de resum (i deixant-me tot de matitzacions sobre el que ha ocorregut durant els darrers dies):
Després de conèixer la intenció de convocar la manifestació a Tarragona, l'Esquerra independentista i el moviment antifeixista s'organitza per donar una resposta i convoca una contra mani per demostrar el seu rebuig al fet que aquesta mena de gent es pugui manifestar impunement. Salta l'alarma a tots els àmbits, els diaris se'n fan ressò i l'equip de govern mostra també la seva disconformitat. Per poder realitzar la manifestació, cal que estigui autoritzada des de la subdelegació del govern, així que la responsabilitat està a les mans de l'Estat. Al carrer es creen dubtes sobre la possibilitat de denegar el permís i són molts els qui demanen que aquesta sigui prohibida.
Ahir, però, la subdelegació del govern espanyol a la ciutat va donar una resolució favorable a la realització de la manifestació, davant la sorpresa d'alguns. Si tenim en compte que l'alcalde i la subdelegada són del mateix partit, encara sobta més tal incoherència. S'han establert algunes limitacions al que An demanava en un inici, però no s'ha denegat el permís ja que aquest és un partit legalitzat i com a tal s'acull al “dret constitucional dels manifestants a fer públiques les seves reivindicacions i idees”.

Però anem doncs a les raons per les quals la manifestació no ha “pogut” ser prohibida. I és que vivim en un estat en que la llei de partits s'aplica només quan als poderosos els convé. S'aplica a Euskal Herria per fer callar la veu dels qui defensen el seu poble, il·legalitzen partits i els empresonen.
La repressió, en forma de policies i traves a l'hora de fer qualsevol cosa, és a l'ordre del dia dels moviments socials.

I, en canvi, un partit com aquest que organitza actes d'homenatge a Rudolf Hess, exhibeix la bandera pre-constitucional, té entre els seus membres personatges amb un llarg historial delictiu, té actituds xenòfobes i promou la violència cap a tot aquell que no formi part de la raça ària española (gran invent!), pot manifestar-se lliurement pels carrers de la nostra ciutat!

Això no es pot permetre... ni a Tarragona ni enlloc!


Ens veiem del diumenge a les 11.30h als Despullats!

2 comentaris:

e. ha dit...

M'ha fet molta gràcia perquè mentre llegia el teu article he vist aquesta notícia:

http://www.avui.cat/article/mon_politica/43110/la/generalitat/fara/inventari/simbols/franquistes/catalunya.html

"la generalitat farà inventari de símbols franquistes a Catalunya"... no els serà gaire difícil doncs, cada 12 d'octubre surten al carrer!

sònia ha dit...

Totalment d'acord... i ja que els tindran tots junts, podrien començar per retirar els q sortiran al carrer aquest diumenge!

Ara sentia la noticia al TN i han dit que la majoria de símbols que encara es mantenen estan a la província de Tarragona...

Els símbols feixistes, les nuclears i les petroquímiques (també herència de Franco), la manifestació d'AN...

i jo em pregunto: què hem et els tarragonins per merèixer això??