18.4.08

Arriba la Piosfera

Us imagineu més de 150 joves d'entre 16 i 18 anys gaudint d'una experiència inoblidable, participant, reflexionant i contribuint amb les seves accions a fer un petit canvi en algun racó del territori?

Oi que sembla increïble?
Avui que el més habitual és parlar de la poca implicació, la manca de participació, la irresponsabilitat i l’absoluta falta de compromís dels joves?
(problemes reals i molt greus, des del meu punt de vista, en els que cal treballar... però en els que cal no generalitzar)

Doncs nosaltres (els i les caps d’Escoltes Catalans) sabem del cert que és possible i no cal que ens ho imaginem....perquè ja ho hem vist!

I aquest cap de setmana ho tornarem a veure...i a viure a la Piosfera (la trobada de pioners i pioneres de l’associació)

Aquest any la trobada gira al voltant de la Batalla de l'Ebre: la importància de recuperar la memòria i la necessitat de treballar per no oblidar una part fonamental de la nostra història, com a eina per a entendre el present i ser més crítics en la construcció del futur. Deixant de banda, d'una vegada per totes, l'amnèsia col•lectiva que ens acompanya.

Recuperar la memòria històrica no vol dir, però, ser rancuniosos.
Vol dir recordar moments viscuts encarats a mostrar en el present el valor simbòlic de les accions col•lectives, vol dir preservar la identitat, vol dir conservar per sempre uns aprenentatges fets (sovint a base de sang)...

...és, sobretot, la clau per no repetir errors passats.

1 comentari:

e. ha dit...

ep!

i el report del finde, què??